Gruszka z serem pleśniowym w szynce

  • 12
  • 20 minut
Składniki:
  • 4 gruszki
  • 24 plasterki szynki długodojrzewającej SAINT-AZAY
  • 50 g sera pleśniowego LES CROISÉS
  • ½ owocu granatu
  • garść rukoli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek BIO VILLAGE
  • 1 łyżka miodu NID D'ABEILLE
  • świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Gruszki pokroić wzdłuż na 6 kawałków. Wydrążyć pestki. Ser pleśniowy pokroić na paski grubości około 1 cm. Kawałki gruszki i sera zawijać w szynkę. Gotowe przystawki układać na półmisku. Posypać granatem. Skropić oliwą i miodem. Na koniec oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Półmisek udekorować rukolą.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek