Składniki:
- 120 g masła LES CROISES (miękkiego)
- 100 g mąki pszennej
- 80 g drobnego cukru TEVA
- 2 jajka WIODĄCA MARKA
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 110 g gorzkiej czekolady TABLETTE D’OR
- 120 ml śmietany kremówki 30%
- jajka czekoladowe lub cukrowe
Sposób przygotowania:
- Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sito.
- Miękkie masło ubić z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijając dodawać pojedynczo jajka. Następnie dodać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać do połączenia się składników.
- Ciasto wyłożyć do papierowych papilotek do 3/4 wysokości. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone babeczki odłożyć do wystudzenia.
- Przygotować krem: Śmietankę podgrzać do wrzenia. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę, wymieszać do rozpuszczenia. Wstawić do lodówki do zgęstnienia. Ostudzoną masę ubić na puszystą masę i od razu dekorować babeczki.
- Na krem wyłożyć po 3 czekoladowe lub cukrowe jajeczka.