- 2
- 50 minut
Składniki:
Składniki na karmelizowane pomidorki:
- 400 g pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 4 gałązki rozmarynu
- 1 szklanka oliwy RUSTICA
- sól
Składniki na kremową fetę:
- 300 g sera feta LES CROISES
- ¼ szklanka wody
- ¼ szklanki oliwy z oliwek RUSTICA
Dodatkowo:
- grzanki
- świeżo mielony pieprz RUSTICA
- listki bazylii
Sposób przygotowania:
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Pomidorki umieścić w naczyniu żaroodpornym. Dodać rozmaryn, plasterki czosnku, sól i oliwę. Piec wszystko około 40 minut.
- W międzyczasie za pomocą ręcznego blendera ubić fetę z oliwą i wodą.
- Ubitą fetę wyłożyć w naczyniu. Na fetę wyłożyć karmelizowane pomidory. Udekorować listkami bazylii, przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać z gorącymi grzankami.