- 2
- 10 minut
Składniki:
- ⅓ szklanki mleka
- ⅓ szklanki jogurtu naturalnego Delisse
- ⅓ szklanki puree z upieczonej dyni Notre Jardin
- 2 łyżki syropu klonowego Tables du Monde
- ½ szklanki płatków owsianych
- 1 łyżka chia
- ½ łyżeczki cynamonu Rustica
- 2 szczypty imbiru Rustica
- 2 szczypty gałki muszkatołowej
- garść rodzynek Tablier Blanc
- Dodatkowo do podania: orzechy pekan i figi Tablier Blanc, banany
Sposób przygotowania:
- Mleko, jogurt i puree wymieszać razem w słoiku. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać.
- Dodać płatki owsiane, chia i rodzynki, ponownie wymieszać. Posłodzić do smaku syropem klonowym.
- Zakręcić słoik i schować na noc do lodówki.
- Rano przemieszać owsiankę, gdyby okazała się za gęsta rozrzedzić jogurtem. Przełożyć do miseczek udekorować bananem, figami i posiekanymi orzechami pekan.