Pieczone młode ziemniaki z pesto i pistacjami

  • 4
  • 35 minut
Składniki:
  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 60 g pistacji
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g sera Grana Padano LES CROISES
  • 100 g świeżej rukoli
  • 100 g natki pietruszki
  • 200 ml oliwy z oliwek RUSTICA
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego RUSTICA
  • sól RUSTICA
  • pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
  2. Ziemniaki wyszorować. Gotować przez 5 minut a następnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić oliwą. Piec 15-20 minut do zarumienienia
  3. Przygotować pesto: pistacje, czosnek, ser, rukolę, natkę pietruszki i ocet umieścić w blenderze. Zblendować na gładkie pesto, dolewając oliwę podczas blendowania. Przyprawić solą i pieprzem.
  4. Upieczone ziemniaki wymieszać z zielonym pesto. Udekorować dodatkowa porcją pistacji i rukoli.

Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek