- 4
- 45 minut
Składniki:
- 250 g ziemniaków
- 300 g fasolki zielonej
- 1 brokuł
- 2 czerwone papryki
- 400 g kiełbasy czerwonej SAINT-AZAY
- ¼ łyżeczki płatków chilli
- 1 łyżeczka słodkiej papryki RUSTICA
- ½ łyżeczki czosnku granulowanego RUSTICA
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich RUSTICA
- 5 łyżek oliwy z oliwek RUSTICA
- ¼ łyżeczki soli RUSTICA
- ¼ łyżeczki pieprzu RUSTICA
- 2 garści natki pietruszki
- 2 garści sera Grana Padano LES CROISES
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Ziemniaki obrać i pokroić w łódeczki. Paprykę pokroić w kostkę, brokuły rozdzielić na mniejsze różyczki, z fasoli odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w plasterki.
2. Warzywa i kiełbasę wymieszać z oliwą i przyprawami. Wyłożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
3. Piec 15 minut, następnie obrócić wszystkie składniki i piec kolejne 15 minut, aż warzywa i kiełbasa ładnie się zarumienią.
4. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki i tartym serem.