Składniki:
- 4 jajka POLSKA KURKA
- 4 plasterki szynki parmeńskiej SAINT-AZAY
- garść pomidorków koktajlowych
- kilka oliwek
- 50 g startego cheddara LES CROISES
- odrobina startego Grana Padano LES CROISES
- pieprz
- świeży tymianek
- oliwa z oliwek RUSTICA
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
- Za pomocą pędzelka wysmarować kokilki oliwą.
- Na spód kokilek wyłożyć cheddar i po jednym plasterku szynki. Do każdej kokilki wbić po dwa białka. Na wierzch ułożyć oliwki i pomidorki.
- Piec 10 minut. Po tym czasie dodać żółtka i piec około 3 minut. Upieczone jajka posypać serem Grana Padano, dodać po kolejnym plasterku szynki i udekorować świeżym tymiankiem. Przyprawić pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.