Zupa z białej fasoli z pomidorami

Składniki:
  • oliwa z oliwek RUSTICA
  • 1 duża cebula
  • 2 kawałki selera naciowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego TURINI
  • 3 puszki pomidorów NOTRE JARDIN
  • 3 puszki fasoli białej NOTRE JARDIN
  • 1-2 łyżki cukru trzcinowego TEVA
  • 1 kostka bulionowa WM
  • sól RUSTICA
  • pieprz RUSTICA
  • natka pietruszki
Sposób przygotowania:
  1. W dużym garnku rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Cebulę i seler pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. Cebulę i seler podsmażyć na średnim ogniu, przez około 10 minut.
  2. Dodać czosnek i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
  3. Z kostek bulionowych przygotować bulion.
  4. Dodać do garnka, razem z pozostałymi składnikami.
  5. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut.
  6. Porcje zupy podawać z posiekaną natką pietruszki.
Polecamy
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Odrzucam wszystkie Akceptuję wszystkie
Ustawienia ciastek
Dostosuj ustawienia
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Facebook. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Używamy plików cookie Google Analytics. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za państwa uprzednią zgodą.
Reklamowe pliki cookies służą m.in. do analizowania efektywności działań reklamowych i śledzenia konwersji.
Pliki odpowiedzialne za funkcjonowanie witryny, np.: zapamiętujące opcje wybrane przez użytkownika.
Zapisz ustawienia Akceptuj wszystkie
Ustawienia ciastek